Ducat Smrad iz odtoka Kako pogosto vas v vašem domu povsem preseneti smrad iz odtoka

Kako pogosto vas v vašem domu povsem preseneti smrad iz odtoka

Vzdrževanje in čiščenje doma je lahko precej zahtevno opravilo. Toda, če smo pri tem dosledni in si delo porazdelimo med seboj, je vse precej lažje, obenem ne prihaja tako pogosto do kakšnih nepričakovanih oziroma nadležnih situacij, kot je denimo tudi smrad iz odtoka.

Če odtoke v posameznih prostorih čistimo redno, do smradu iz njih praviloma ne bi smelo prihajati. V nasprotnem primeru pa je smrad iz odtoka povsem normalni pojav.

Smrdijo biološke smeti ali smrdi iz odtoka?

Ko vstopimo v svoj dom oziroma stanovanje, nam je zagotovo veliko bolj prijetno, če ob odprtju vrat zavonjamo prijetne dišave. Lahko pa se seveda pripeti, da zaznamo povsem neobičajen in zoprn vonj, za katerega pa nismo povsem prepričani, od kod pravzaprav izhaja.

Kako pogosto vas v vašem domu povsem preseneti smrad iz odtoka

Pogosto pri nadležnem vonju najprej pomislimo na biološke smeti, ki jih od prejšnjega dne še vedno nismo odnesli na primerno mesto. Če pa jih redno odnašamo, je najverjetneje za to kriv smrad iz odtoka.

Reševanje oziroma odpravljanje smradu iz odtoka

Na sploh je smrad iz odtoka precej pogost pojav. Če nanj še niste naleteli, verjetno niti ne veste, kako intenziven in nadležen je takšen vonj. Ena od možnosti je ta, da kar se da temeljito očistite odtok. To lahko naredite s pomočjo sredstev, ki so namenjena ravno temu. A takšna čistilna sredstva za čiščenje odtoka so lahko precej draga, obenem pa tudi škodljiva za naše zdravje. Ko se v vašem domu ali v katerem drugem objektu pojavi smrad iz odtoka, si lahko pomagate z drugimi, bolj preprostimi in ugodnejšimi sredstvi, ki so poleg omenjenega ne škodujejo niti našemu zdravju ter okolju.

Najlaže odtok v kuhinji, kopalnici in še v katerem drugem prostoru očistite tako, da vanj stresete skodelico soda bikarbone, čez katero nato prelijete še alkoholizirani kis. Vse skupaj lahko pustite stati kar čez noč. Zgodaj zjutraj čez vse to prelijete še nekaj vrele vode.