Ducat Suho sadje,Uncategorized Suho sadje poskrbi za zadostno oskrbo z energijo

Suho sadje poskrbi za zadostno oskrbo z energijo

Hiter ritem življenja od nas zahteva, da damo vse od sebe tako na delovnem mestu kot v zasebnem življenju. Tega se še kako dobro zavedamo vsi, ki imamo ob zahtevni službi še družino z majhnimi ali šoloobveznimi otroki. Zahteve se iz dneva v dan povečujejo, tako v službi kot doma. Namesto da bi posegali po raznih vitaminskih dodatkih in prehranskih dopolnilih, ki so lahko tudi zelo dragi, si lahko omislite na suho sadje, ki je naravno in povsem brez umetnih dodatkov.

Posušeno sadje je zelo bogato z naravnimi sestavinami, kjer so vlaknine, vitamini in minerali na prvem mestu. Zelo pomembno je tudi dejstvo, da s pravilno kombinacijo suhega sadja in oreščkov pomembno obogatimo svoj jedilnik z zdravju koristnimi snovmi. Suho sadje nas v trenutku oskrbi s takojšnjo dozo energije in zmanjša občutek lakote. Ničkolikokrat se zgodi, da na poti iz službe odidemo še po nakupih in postanemo zelo lačni. Takrat ne zdržimo do doma ne da bi grizljali krekerjev, čipsa ali slanih palčk. Še huje, včasih si za prigrizek privoščimo čokolado, čokoladne bonbone, piškote ali napolitanke. Skupna značilnost naštetih slanih in sladkih prigrizkov je ta, da so nezdravi in redijo.

Njihova slabost je, da nam razen obilice sladkorja, maščob, ogljikovih hidratov in kalorij ne dajejo niti koristnih hranilnih snovi niti občutka sitosti, vsaj ne za daljši čas. Suho sadje pa nas, nasprotno, oskrbi z vitalnimi snovmi in vlakninami, ki jih ima v izobilju. Zmagovalna kombinacija pa je obrok posušenega sadja skupaj z izbranimi oreščki. Kljub temu, da imata oboje precej kalorij, vas lahko potolažimo, da tu ne gre za prazne kalorije, kot je to v primeru sladkarij in slanih prigrizkov. Vsekakor velja poudariti, da prav prisotnost vlaknin v suhem sadju prispeva k temu, da smo po njegovem uživanju siti in polni energije.