Ducat Strune Najlonske strune za ukulele

Najlonske strune za ukulele

Najlonske strune za ukulele

Ko sem prejela ukulele, sem bila najprej telo presenečena, da je imel najlonske strune, zato sem se določila, da takoj poiščem nove, ki sov takšne kakor na kitari. Presenečeno sem ugotovila, da povsod prodajajo le najlonske strune za ukulele. Prebrskala sem cel splet in zelo veliko spletnih trgovin, ampak povsod sem našla enako. Bila sem kar malce razočarana, kljub temu da najlonske strune vseeno zelo lepo zvenijo. Res nisem vedela, da obstajajo samo takšne. Mislim, da se bom kar morala sprijazniti s tem in se navaditi na to. Čeprav je več kot očitno, da je to normalno, je meni vseeno malce čudno.

Ko sem uglaševala ukulele, sem po zvoku slišala, da zveni zelo prijetno in niti najmanj ne zveni narobe, pa čeprav so strune najlonske. Najbrž ma na dolgi rok to ne bo, kaj veliko motilo, ali pa vsaj upam, da me ne bo. Ko sem prestirala akorde, ki so napisani za ukulele, je vse zvenelo zelo prav, ampak jaz sem vseeno videla le plastične strune, ki so me do zadnjega motile. Danes sem se že bolj ali manj navadila in me prav nič ne moti. Tudi večino akordov sem se naučila in upam, da bom kalu znala tudi kakšno pesem. Res si želim znati ta instrument, ker mi deluje še bolj priročen, kot sem si predstavljala, preden sem ga prejela domov. Če bo vse po sreči, ga bom čez kakšen mesec že dovolj obvladala, da bom lahko samo se pesmi vadila. To bi bilo res super. 

Po tihem vseeno upam, da bom morda našla kakšne drugačne strune saj me res zanima, ali obstajajo ali ne. Res mi je čudno, da se dobijo le to.