Ducat Pliseji Pozabite klasične zaves zdaj so na trgu pliseji

Pozabite klasične zaves zdaj so na trgu pliseji

Se morda sprašujete kaj so pliseji. Čudno ime za tako simpatično rešitev, ki poskrbi za barvitost v vašem domu. Ampak vrnimo se v zgodovino. Če so včasih želele gospodinje zaščititi notranjost hiše pred pogledi zunanjosti, so morale poskrbeti za zavese. Zavese so lahko bile zelo preproste, torej govorimo o dobesedno rjuhah, ki so visele na karnisi, oziroma so lahko bile zavese kvačkane ter prepletene iz različnih materialov. Slednje zavese, torej kvačkane zavese so bile resnično lep izdelek, ki je polepšal vsako hišo, zato se je veliko gospodinj odločilo, da so kvalitetne zavese nujne v gospodinjstvu.

Toda ne glede na to ali je gospodinjstvo imelo preproste zavese ali zelo zanimive in drage zavese, so se zavese v vsakem primeru zamazale oziroma se je na zavesah nabiral prah. Torej gospodinje so imele z zavesami kar precej dela, saj so morale vsaj enkrat na mesec zavese sneti z okna jih oprati, posušiti in potem natakniti nazaj na okno.

Klasične zavese so sicer še marsikje v uporabi, toda dandanes jih vse bolj nadomeščajo pliseji. Pliseji spadajo med notranja senčila, ki jih lahko uporabimo za senčenje in dekoracijo poslovnih ali bivalnih prostorov. Pliseji se preprosto vgradijo v okenski okvir in so fantastičen nadomestek za klasične zavese.

Tudi upravljanje plise zaves je preprosto. Lahko jih upravljate z vodili, ročico ali vrvico. Plise zavese lahko elegantno montirate na vsa okna, ne glede na obliko okna in sistem zlaganja zavese. Pliseji se namreč zlagajo navzdol, navzgor in pa tudi stransko.

Če mislite, da vam pliseji ne bodo pričarali prave čarobnosti v domu, pomislite ponovno. Več kot 1000 različnih opcij obstaja, ko želite izbrati pravi plise za vas. Izbirate lahko med različnimi materiali, kakovostmi, in barvami.

Torej če se še niste, je zdaj pravi čas, da se poslovite od vaših klasičnih zaves ter v vašem domu pozdravite pliseje.